aktualności
Smakowita publikacja już w sprzedaży!
Zachwyć się regionalną kuchnią i poznaj sekrety Babci Janiny!
Mamy przyjemność ogłosić, że ukazała się kolejna książka kucharska niezawodnej Janiny Olszowy. Tym razem nasza muzealna Lucyna Ćwierczakiewiczowa przybliża czytelnikom potrawy z ziemniaka. Dzięki jej recepturom możecie samodzielnie przygotować zawiesistą zupę ziemniaczaną z mięsem, uraczyć gości chrupiącą kaczką lub delektować się aksamitnym sernikiem!
Nie umiecie lub nie chcecie gotować? Poznajcie, jak gotowali i co jedli w starożytności. O tym, jak żywili się Rzymianie, dlaczego rybi sos uważali za największy przysmak i jak wyglądały ich słynne biesiady opowiada w swym tekście Izabela Wodzińska.
A może chcielibyście jedynie nasycić oczy? To zapewnią Wam przepiękne fotografie Karoliny Migurskiej i Jana Mazurkiewicza oraz apetyczna grafika Izabelli Kędzierskiej.
Macie ochotę na więcej? Zapraszamy do naszego muzealnego oraz internetowego sklepiku. Do zobaczenia!