warsztaty
Gotuj z tradycją/zakończone!
Warsztaty kulinarne!
To kolejna propozycja dla smakoszy regionalnej kuchni. Zapraszamy do wspólnego przyrządzenia podkarpackich przysmaków Lasowiaków i Rzeszowiaków wpisanych przez Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi na listę produktów tradycyjnych. Zajęcia poprowadzą gospodynie z Kół Gospodyń Wiejskich.
Termin: październik 2013 - marzec 2014 r,
godz. 11.00-13.30
Adresaci: młodzież, dorośli, seniorzy
Koszt: 25 zł/osoba
Harmonogram spotkań:
26 października - pierogi św. Jacka, niedźwiedź chłopski, ryba pyrowa, siemieniaki orzechowe (warsztaty poprowadzą gospodynie z Nockowej)
30 listopada - gołąbki z kaszą gryczaną i tartymi ziemniakami, kasza jaglana z marchwią, kasza pęcak z suszkami (warsztaty poprowadzą gospodynie z Grodziska Dolnego)
14 grudnia - pamuła, bułka (brytfon), gomółki z sera krowiego (warsztaty poprowadzą gospodynie z Glinika Zaborowskiego)
25 stycznia - zupa dziadowska, zupa z dyni, jagodzianki (warsztaty poprowadzi pani Elżbieta Starzak z Cieplic)
22 lutego - panepuchy, kacapoły, kompot z suszu (warsztaty poprowadzą gospodynie z Górek)
29 marca - serwatka wielkanocna, baranki maślane, bułka biała (warsztaty poprowadzą gospodynie z Handzlówki)
Oto dokumentacja spotkań:
22 lutego - gospodynie z Górek
25 stycznia - gospodyni z Cieplic
14 grudnia - gospodynie z Glinika Zaborowskiego
30 listopada - gospodynie z Grodziska Dolnego
26 października - gospodynie z Nockowej