wydarzenia

Specjały z Nockowej

W sobotę 26 października gościliśmy panie Krystynę oraz Irenę z Nockowej (gm. Iwierzyce), które zaprezentowały nam kilka specjałów kulinarnych swojego regionu. Były to pierogi św. Jacka, niedźwiedź chłopski, ryba pyrowa, siemieniaki orzechowe, ser kornaka oraz sałatka rzepicha.

Przepisy

Oto relacja z tego spotkania:

Gospodynie z Nockowej
DSC_7263.jpg
DSC_7266.jpg
DSC_7276.jpg
DSC_7280.jpg
DSC_7283.jpg
DSC_7288.jpg
DSC_7302.jpg
DSC_7305.jpg
DSC_7308.jpg
DSC_7309.jpg
DSC_7311.jpg
DSC_7316.jpg
DSC_7322.jpg
DSC_7327.jpg
DSC_7330.jpg
DSC_7337.jpg

 

Kolejne warsztaty z cyklu "Gotuj z tradycją" już 30 listopada.