wydarzenia

Pierwsze warsztaty kulinarne za nami

 

W ostatnią sobotę maja rozpoczęliśmy kolejny cykl warsztatów kulinarnych pod nazwą "Grochem o kuchnię".

17 uczestników pod okiem Janiny Olszowy przyrządziło zupę z warzyw strączkowych (grochu, soczewicy i fasoli), gulasz z kurczaka z cieciorką oraz roladę z masą fasolową. Ta ostatnia zachwyciła najbardziej. Nikt nie spodziewał się, że z fasoli "piękny Jaś" można przygotować coś słodkiego na deser.

Odwiedził nas redaktor Krzysztof Kuchaj z telewizji TVP Rzeszów, a relację można obejrzeć na stronie rzeszow.tvp.pl/20286111/warsztaty-kulinarne-w-kolbuszowskim-skansenie

Kolejne warsztaty 27 czerwca. Zapisy już trwają.

Zapraszamy do obejrzenia relacji fotograficznej autorstwa Jana Mazurkiewicza.

grochem1_30052015_01.jpg
grochem1_30052015_02.jpg
grochem1_30052015_03.jpg
grochem1_30052015_04.jpg
grochem1_30052015_05.jpg
grochem1_30052015_06.jpg
grochem1_30052015_07.jpg
grochem1_30052015_08.jpg
grochem1_30052015_09.jpg
grochem1_30052015_10.jpg
grochem1_30052015_11.jpg
grochem1_30052015_12.jpg
grochem1_30052015_13.jpg
grochem1_30052015_14.jpg
grochem1_30052015_15.jpg
grochem1_30052015_16.jpg
grochem1_30052015_17.jpg
grochem1_30052015_18.jpg
grochem1_30052015_19.jpg
grochem1_30052015_20.jpg
grochem1_30052015_21.jpg
grochem1_30052015_22.jpg
grochem1_30052015_23.jpg
grochem1_30052015_24.jpg
grochem1_30052015_25.jpg
grochem1_30052015_26.jpg
grochem1_30052015_27.jpg
grochem1_30052015_28.jpg
grochem1_30052015_29.jpg
grochem1_30052015_30.jpg
grochem1_30052015_31.jpg