wydarzenia

Z tęsknoty za kuchnią

W listopadzie zakończyły się warsztaty kulinarne ,,Grochem o kuchnię”, w czasie których uczestnicy przygotowywali potrawy z rośli strączkowych.

Okazało się jednak, iż warsztatowicze tak zadomowili się w kuchni szkoły z Trzebosi, że nie mają się z nią zamiaru rozstawać.

Janina Olszowy spotkała się z chętnymi uczestnikami jeszcze raz. Tym razem tematem warsztatów była dynia. 5 grudnia można się było przekonać, że z tego warzywa da się zrobić wszystko – od zupy przez drugie danie aż po deser.

W sobotę w naszej kuchni powstała między innymi zupa z dyni, kurczak pod beszamelem z surówką z dyni na ostro, a także bułka drożdżowa z dynią.

IMG_3985.jpg
IMG_3986.jpg
IMG_3996.jpg
IMG_3998.jpg
IMG_4013.jpg
IMG_4016.jpg
IMG_4022.jpg
IMG_4026.jpg
IMG_4030.jpg
IMG_4037.jpg
IMG_4053.jpg
IMG_4058.jpg
IMG_4067.jpg
IMG_4076.jpg
IMG_4088.jpg
IMG_4120.jpg
IMG_4123.jpg
IMG_4144.jpg
IMG_4160.jpg
IMG_4164.jpg