wydarzenia

"Ziemniak na horyzoncie" - spotkanie nr 3

Zupa ziemniaczana po żydowsku, kacapoły z mięsem i ziemniaczane galicyjskie oładki to bohaterowie kolejnych warsztatów kulinarnych.

W sobotę, 28 października, odbyło się trzecie spotkanie z naszą mistrzynią gotowaniaJaniną Olszowy. W skansenowej szkole znów było gwarno, wesoło i pracowicie. Dzięki pilnym uczestnikom w okamgnieniu udało się wykonać pracochłonne kacapoły, skosztować zupy po żydowsku i usmażyć oładki galicyjskie. Pięknie pachniało i wyśmienicie smakowało!

Zapraszamy do obejrzenia relacji fotograficznej.

DSC_3787.jpg
DSC_3788.jpg
DSC_3792.jpg
DSC_3793.jpg
DSC_3797.jpg
DSC_3800.jpg
DSC_3801.jpg
DSC_3803.jpg
DSC_3806.jpg
DSC_3810.jpg
DSC_3816.jpg
DSC_3818.jpg
DSC_3819.jpg
DSC_3820.jpg
DSC_3821.jpg
DSC_3824.jpg
DSC_3829.jpg
DSC_3832.jpg
DSC_3838.jpg
DSC_3840.jpg
DSC_3842.jpg
DSC_3845.jpg
DSC_3846.jpg
DSC_3847.jpg
DSC_3848.jpg
DSC_3850.jpg
DSC_3851.jpg
DSC_3853.jpg
DSC_3855.jpg
DSC_3861.jpg
DSC_3862.jpg
DSC_3865.jpg
DSC_3867.jpg
DSC_3868.jpg
DSC_3869.jpg
DSC_3870.jpg
DSC_3872.jpg