wydarzenia

Nieskomplikowana, ale jaka smaczna!

Warsztaty kuchni nieskomplikowanej - jak było?

17 marca przy piecu w szkole z Trzebosi odbyły się warsztaty kuchni nieskomplikowanej prowadzone przez Joannę Sadecką-Kurnik z „Dobrego miejsca”.

Pani Joanna przywitała uczestników warsztatów krótką opowieścią o tym, co ją inspiruje w kuchni – jakie tradycje kulinarne, książki i ludzie. Rozmowa z prowadzącą pozwoliła wkroczyć w część praktyczną z zawiązaną już nicią porozumienia.

Gotowaliśmy zupę z gruszki i pietruszki, która wcale nie była słodka. Raczej delikatna i aksamitna oraz bardzo tymiankowa. Zapiekanka z ziemniaków i wędzonego twarogu to świetne danie obiadowe – kaloryczne i zdrowe, proste w przygotowaniu i wyśmienite w smakowaniu. Deseru na słodko nie było w menu, ale prowadząca przygotowała na koniec swój kulinarny hit, czyli smalec z fasoli – niezwykły!

Zapraszamy do obejrzenia fotorelacji!

DSC_5505.jpg
DSC_5506.jpg
DSC_5507.jpg
DSC_5508.jpg
DSC_5511.jpg
DSC_5514.jpg
DSC_5517.jpg
DSC_5519.jpg
DSC_5524.jpg
DSC_5527.jpg
DSC_5528.jpg
DSC_5529.jpg
DSC_5533.jpg
DSC_5535.jpg
DSC_5536.jpg
DSC_5537.jpg
DSC_5539.jpg
DSC_5542.jpg
DSC_5547.jpg
DSC_5551.jpg
DSC_5561.jpg
DSC_5563.jpg
DSC_5565.jpg
ZDSC_5555.jpg
ZDSC_5556.jpg
ZDSC_5564.jpg
ZDSC_5567.jpg