wydarzenia
Nieskomplikowana, ale jaka smaczna!
17 marca przy piecu w szkole z Trzebosi odbyły się warsztaty kuchni nieskomplikowanej prowadzone przez Joannę Sadecką-Kurnik z „Dobrego miejsca”.
Pani Joanna przywitała uczestników warsztatów krótką opowieścią o tym, co ją inspiruje w kuchni – jakie tradycje kulinarne, książki i ludzie. Rozmowa z prowadzącą pozwoliła wkroczyć w część praktyczną z zawiązaną już nicią porozumienia.
Gotowaliśmy zupę z gruszki i pietruszki, która wcale nie była słodka. Raczej delikatna i aksamitna oraz bardzo tymiankowa. Zapiekanka z ziemniaków i wędzonego twarogu to świetne danie obiadowe – kaloryczne i zdrowe, proste w przygotowaniu i wyśmienite w smakowaniu. Deseru na słodko nie było w menu, ale prowadząca przygotowała na koniec swój kulinarny hit, czyli smalec z fasoli – niezwykły!
Zapraszamy do obejrzenia fotorelacji!